Kouč Bennett opustil tým Arrows

Ostrava - Přišel jako spasitel, který měl baseballistům celku Arrows Ostrava pomoci vydrápat se na extraligový vrchol. Tento cíl se však Anthonymu Bennettovi splnit nepodařilo. "Přesto jsme s ním chtěli pokračovat dál, byli jsme spokojení. Splnili jsme všechny jeho podmínky," řekl prezident ostravského baseballového klubu Radim Kepák.

Bezmála dvoumetrového Afroameričana však Ostravané neudrželi. "Domluvili jsme se s Alešem Navrátilem, že do března povede zimní přípravu," podotkl Kepák, který už má plán, jak ulovit nového zahraničního kouče.

"Vycházíme z té možnosti, že česká reprezentace taky shání kouče pro příští sezonu.
A baseballová asociace už má asi deset nabídek ze zámoří," nastínil Kepák.

"Vzhledem k tomu, že naše klubové podmínky se od těch reprezentačních příliš neliší, myslím si, že máme velkou šanci se dostat k trenérům, kteří chtějí jít do Evropy," uvedl prezident Arrows.

Kdyby tato varianta nevyšla, mají Ostravané v záloze další. "Je tu Mike Griffin i Joe Truesdale," zmínil Kepák dva hráče Arrows ze Severní Ameriky. "Mají spoustu kontaktů. Nebojíme se, že bychom trenéra nesehnali."

Co by však mohlo dělat vedení týmu Arrows starosti, je odchod opor. Jeden z nejlepších českých nadhazovačů Jan Řeháček totiž už v příští sezoně nebude oblékat dres ostravského mužstva. Řeháčka ulovil nizozemský celek Konica Minolta Pioniers, tedy mužstvo, které letos pořádal Pohár vítězů pohárů, kde Arrows startovali.

"Honza dostal od nás transferkartu a bude hrát za Pioniers. Vyzkouší si nejvyšší holandskou soutěž, bude to pro něj velká zkušenost," podotkl Kepák.

A Nizozemci stojí i o dalšího hráče Arrows, kapitána Jakuba Malíka. "Začali jsme spolu jednat," připustil Kepák. Malík je ale v jiné situaci než Řeháček, s ostravským týmem má totiž smlouvu až do roku 2009.

"Je to jeden z našich nejlepších pálkařů, nejlepší vnější polař. Kdyby odešel, bylo by to dost citelné oslabení," přiznal prezident klubu.

"Kuba udělal pro klub hodně, ale nerad bych ho teď pouštěl. Zároveň to nechci hrotit natolik, abychom se rozešli ve zlém. Doufám, že se domluvíme, aby ještě rok zůstal."

Malík tedy možná v týmu zůstane, za Řeháčka však musí přijít náhrada. "Hledáme v zahraničí, rozpracované máme i něco doma," řekl Kepák a prozradil, že by měl zájem o nadhazovače z Latinské Ameriky, konkrétně z Venezuely.

"Kvůli odlišné mentalitě potřebují sice zvláštní rodinný přístup, ale jsou to prověření hráči po draftu do Major League Baseball," líčil Kepák. "Ale nechci to uzavírat ukvapeně, máme čas až do února."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž