Košťál se vrátil z Číny a chce titul

Horní Suchá - Jeden vrchol střídá druhý. Stolní tenisté Startu Horní Suchá Radek Košťál a Petr Šereda se v sobotu v noci vrátili z mistrovství světa v Číně a už dnes v 17 hodin se v Havířově postaví ve finále extraligy proti pražskému El Niňu. "Cesta z Šanghaje byla pořádně náročná," řekl Radek Košťál.

"Trvala dvacet sedm hodin, takže v neděli jsem byl úplně vyřízený. Teď už je to lepší," přiznal.

Koštál v Číně reprezentoval Česko, Šereda Slovenska. Oba skončili v prvním kole. Košťál se ale narozdíl od svého klubového spoluhráče musel prokousat náročnou kvalifikací. "Mistrovství bylo výborně zorganizované a zájem fanoušků o stolní tenis byl obrovský," vyprávěl Radek Košťál. "Přes davy příznivců jsme se málem nemohli dostat do haly."

Zápasy světového šampionátu sledovalo až osm tisíc příznivců, leč ve finále extraligy mohou stolní tenisté čekat nejvýše 200 diváků. "S tím se musíme smířit, s tím počítáme, u nás chybí stolnímu tenisu větší popularita," povzdechl si Radek Košťál.

V této sezoně se už stal mistrem republiky v jednotlivcích. Věří, že titul získá i v družstvech, z nichž má zatím čtyři prvenství, dvě s NH Ostrava a dvě se Startem Horní Suchá. "El Niňo má sice Pavelku a Vožického, ale naši výhodou je, že jsme čtyři vyrovnaní hráči," připomněl Koštál spoluhráče Marka Čiháka, Radka Mrkvičku a Petra Šeredu.

Co bude ve finále rozhodující? "Hlavně ho musíme rozjet lépe než semifinále s Novou hutí, kdy jsme doma hned první zápas prohráli. Určitě se vyhecujeme, abychom soupeři vrátili loňskou porážku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž