Korbela při on-line rozhovoru rušila dcera

  • 2
Prostějov, Praha - Po návratu z italského Courmayeuru není nejlepší stolní tenista doma ještě ani den. "Vyhrála jsem," volá malá dcera z vedlejšího pokoje prostějovského bytu. Předtím ji musel Petr Korbel několikrát požádat o strpení, hodinu a čtvrt trpělivě odpovídal v on-line rozhovoru pro iDNES. "Doma pobývám málo, proto jsem žádané zboží. Momentálně v kurzu," říká s úsměvem jedenatřicetiletý reprezentant. Minulý týden pomohl českému družstvu k zisku bronzových medailí. Z evropského šampionátu ji výprava přivezla po 17 letech.Odpovědi Petra Korbela najdete ZDE

Většina otázek se týkala nedávného mistrovství Evropy a Korbelova působení v Japonsku.

"Ale několik jich bylo skutečně odborných. Někdo se mě dokonce ptal, jak má hrát forhend. To na dálku nejde poradit. Způsobů a stylů je hodně, každý hráč je hraje trochu jinak. Musel bych ho vidět," omlouval se Petr Korbel.

Prozradil, že má v Japonsku i svůj fanklub. "Obecenstvo tam stolnímu tenisu dobře rozumí. Některým hráčům přeje víc," řekl reprezentant, který podle svých slov trénuje pět až šest hodin denně.

Když má čas, rád si prý zahraje golf. Je to pro něj příjemné zpestření a těší ho také, že se tak dostane ven z tréninkové haly.

Všechny odpovědi
Petra Korbela čtenářům iDNES
najdete
ZDE

"Jen jedinou otázku, kolik udělám nožiček, jsem moc nepochopil. Nevěděl jsem, jestli čtenář myslí fotbalový míč nebo ten náš na stolní tenis. S tím malým jsem to nikdy moc nezkoušel."

Po návratu z Itálie si chtěl alespoň několik dní odpočinout. "Místo toho jsem si sjednal termíny u doktora Křížka v Ostravě. Při dvouhře mě vyřadilo zranění kotníku a v pondělí jsem špatně vzal za kufr a cítím celý zádový sval. Snad to nebude vyhozený obratel. Brzy vrcholí nejvyšší domácí soutěž, začíná příprava na mistrovství světa v Paříži a závěrečné turnaje v Japonsku," nastínil nejbližší program Korbel.

Vítěz soutěže v Japonsku získá smlouvu na příští sezonu ve výši 970 000 dolarů. On je zatím třetí, na prvenství ještě má teoretickou naději.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž