Korbel vyhrál turnaj v Aomori

Aomori - Stolní tenista Petr Korbel suverénně vyhrál finále turnaje v Aomori a v japonské exhibiční lize se ve čtvrtém podniku dočkal prvního titulu. Ve finále dnes Korbel zdolal Čch'-ang Pcheng Lung z Tchaj-wanu. "Finále jsem zvládl na jedničku," hlásil radostně Korbel pro po jasné finálové výhře nad Čch'-ang Pcheng Lung 4:0 na sety. "Prakticky k ničemu jsem ho nepustil," vystihl utkání Korbel.

V duelu s jedenáctým hráčem světa Korbel zaváhal jen v prvním setu, když pustil vedení 6:1 a prohrával 6:9. "Zbytečně jsem mu přenechal iniciativu. Naštěstí jsem se vzpamatoval a sadu vyhrál 11:9," popsal Korbel. Druhý set český reprezentant vyhrál s přehledem 11:3, třetí pak podobně hladce 11:4. "Neměl nárok," řekl Korbel.

Až ve čtvrtém setu byl opět vývoj vyrovnaný. Čch'-ang Pcheng Lung riskoval a vedl 4:0. "Zůstal jsem klidný a za chvilku srovnal na 6:6. Pak jsme se tahali až do stavu 9:9. Proměnil jsem pak svůj druhý mečbol a vyhrál 13:11," doplnil Korbel.

Již pátým turnajem pokračuje soutěž na konci týdne a Korbel má v prvním kole volný los. V druhém bude asi jeho soupeřem Korejec Kim Te-su. "Je to silný protivník, ale po vítězství si zase více věřím. Nikdo to se mnou nebude mít lehké," konstatoval Korbel.

Výsledek - 4. turnaj
Finále:
Korbel (ČR) - Čch'-ang Pcheng Lung (Tchaj-wan) 4:0 (9, 3, 4, 11).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž