Keňský cyklista si musel půjčit kolo

Na kole vypůjčeném od francouzského týmu absolvoval dnešní časovku mistrovství světa keňský cyklista ve francouzském Plouay. David Kinjah přiletěl v pondělí z Nairobi do Paříže jen s bicyklem a batohem a adresou - "mistrovství světa, Plouay, Británie". Na šampionátu jel dnešní časovky. Do Francie přijel Kinjah bez peněz. O pomoc se obrátil na zástupci Červeného kříže, od nichž dostal jízdenku na vlak. Laskaví obyvatelé v Plouay mu pak zdarma nabídli ubytování. Kinjah doma trénoval sám na kole, které neodpovídá požadavkům Mezinárodní cyklistické unie. Modernější kolo mu nakonec poskytl zdarma francouzský tým.

Neporažený boxer se vzdal titulu
Poté, co během pěti let patnáctkrát obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBO v pérové váze, se britský boxer Naseem Hamed vzdal mistrovského pásu. Dosud neporažený Boxer, který jednatřicet z pětatřiceti zápasů vyhrál k.o., odmítl mistrovský pás hájit v listopadovém souboji s Istvánem Kovacsem z Maďarska. Podle Hamedova bratra Riatha, který mu dělá zároveň manažera, byl zápas finančně nezajímavý. Kovácsův německý promotér Klaus-Peter Kohl však britského šampiona obvinil, že se schválně vyhýbá střetu s jeho svěřencem, olympijským vítězem z Atlanty a bývalý amatérským mistrem světa.

Zákeřná nemoc postihla golfistu
Boj s rakovinou lymfatických uzlin přerušil kariéru anglického golfisty Marka Jamese, který loni vedl jako kapitán tým Evropy v prestižním utkání o Ryder Cup proti výběru Spojených států. Šestačtyřicetiletý vítěz osmnácti turnajů evropského profesionálního okruhu se rozhodl zahájí léčbu. "Počítám, že brzy začnu s chemoterapií," oznámil James, který se odhlásil z následujících pěti turnajů evropské PGA.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž