Šárka Kašpárková

Šárka Kašpárková patří mezi olympioniky, kteří budou dostávat peníze na přípravu na olympijské hry v Sydney. | foto: MAFA - Herbert Slavík

Kašpárková začíná po zranění s přípravou

B r n o - Po doléčení zlomeniny záprstní kosti na nártu levé odrazové nohy zahájí česká trojskokanka Šárka Kašpárková předolympijskou přípravu dvoutýdenním soustředěním v portugalské Albufeiře, kam odletí v pátek s trenérem Michalem Pogányim. V pondělí se ke Kašpárkové připojí v tréninku i česká výškařka Zuzana Hlavoňová.

"Zraněná noha je už v pořádku, necítím žádnou bolest," řekla Kašpárková, která už v Brně tento týden zkoušela trojskok. Zatím skáču, ale pouze v teniskách. V Portugalsku už vyzkouším tretry. Tím bude zátěž na odrazovou nohu podstatně větší. Nechci však nic v přípravě uspěchat," dodala atletka.

První závod Kašpárková plánuje buď na mítinku v Aténách 31. května nebo o den později v Ostravě na Zlaté tretře. Kašpárková startovala na dvou olympijských hrách. V Barceloně obsadila ve výšce 21. místo a o čtyři roky později vybojovala v Atlantě bronzovou medaili v trojskoku.

"Olympiáda v Sydney bude určitě mou poslední. V případě příznivého výsledku, v který pevně věřím, bych ještě rok závodila a zúčastnila se mistrovství světa 2001. Pokud by se mi v Sydney nedařilo, tak bych kariéru ukončila letos. Byla bych ale ráda, kdyby tomu tak nebylo," dodala Kašpárková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž