MMA zápasník Karlos Vémola po vítězství promluvil o tom, že chce titul.

MMA zápasník Karlos Vémola po vítězství promluvil o tom, že chce titul. | foto: Oktagon MMA

Proti Peštovi teď Vémola bojovat nechce. Prověří ho německý veterán?

  • 18
MMA zápasník Karlos Vémola zná jméno příštího soupeře, s nímž se utká 30. prosince na dalším turnaji organizace Oktagon. Promotér Ondřej Novotný mu dal na výběr ze tří jmen. Vémola vyloučil Čecha Viktora Peštu a Brazilce Leandra Silvu a ač jméno třetího neprozradil, indicie ukazují na 43letého Němce Azize Karaogla.

Vémola sám napověděl na sociálních sítích. „Vybral jsem si... Ať se máte na co těšit a nad čím přemýšlet. Napovím, že plno lidí tvrdí, že porazil Mameda Chalidova, ale rozhodčí to viděli jinak,“ napsal.

Němec Karaoglu zápasil s Chalidovem v polské organizaci KSW v roce 2016 a prohrál s ním těsně na body. 

Jako první přinesl informaci o Karaoglovi web MMA Shorties. Organizace jméno dosud nepotvrdila.

Vémola dostal od promotérů na výběr ze tří lidí, což je obvyklý proces, kdy tým může o soupeři vyjednávat. Čecha Viktora Peštu či Leandra Silvu Vémola zjevně vyloučil.

#ufc #ksw #ufd #turkey #germany #usa #lifeletix #fitnessmotivation #fitness #fitnessmodel #speed #power #training #workout #cardio

31. října 2020 v 18:34, příspěvek archivován: 10. prosince 2020 v 11:24

S Brazilcem mohl zápasit o titul střední váhy, Silva mezi lety 2014 a 2016 působil v UFC, poté v ruské organizaci ACB a loni na domácím turnaji Oktagonu porazil Poláka Roberta Bryczeka. Silva ovšem normálně bojuje v nižších kategoriích, dříve chodil lehkou váhu (do 70 kg), poslední roky veltrovou (77 kg).

POHLED: Tolik siláckých řečí. O titul v MMA už snad Vémola dostane výzvu

„Třetí má za sebou spoustu zajímavých zápasů v opravdu velké organizaci. Byť je staršího data, pořád je to špička v první stovce střední váhy,“ řekl promotér Novotný ve vysílání MMA letem světem.

I to ukazuje na Karaogla. 43letý Němec má skóre deseti výher a sedmi porážek, přes deset let působil v organizaci KSW (špička Evropy), před dvanácti lety zápasil a prohrál se současným šampionem světové organizace UFC Janem Blachowiczem.

Taky však v poslední době moc aktivní nebyl, za posledních pět let vstoupil do klece pouze dvakrát. V roce 2016 prohrál s již zmíněným Chalidovem, loni na podzim porazil Rodriga Carlose.

Vémolovi patří v obecně uznávaném světovém žebříčku FightMatrix 68. místo střední váhy, Karaoglovi 82. Dá se také očekávat, že se spolu neutkají ve střední váze do 84 kilogramů, ale domluví se na limitu o pár kilo těžším.

Pátého prosince si Vémola poradil už po dvou minutách s Václavem Mikuláškem, kterého donutil odklepat po škrcení. Řekl, že chce na konec roku těžkého soupeře a že je mu jedno, koho před něj promotéři postaví, protože si nevybírá.