Juniorkám vládla americká krasobruslařka

Liberec - Americká krasobruslařka Megan Osterová v sobotu vyhrála závod juniorské Grand Prix v Liberci. Ve vyrovnané soutěži porazila dvojici estonských reprezentantek. Česká reprezentantka Nella Simaová skončila před domácím publikem až na dvacáté příčce.

"Nezajela jsem podle svých představ, body mi ubraly zejména oba pády a pak řada drobných detailů. Je to škoda, záleželo mi na dobrém výsledku v domácím prostředí," smutnila Simaová.

Boj o vítězství byl v kategorii juniorek až do poslední chvíle velice dramatický. Megan Osterová ze Spojených států amerických po krátkém programu těsně vedla před teprve třináctiletou Světlanou Issakovou z Estonska a Italkou Nicole Della Monica.

Také ve volných jízdách předvedly juniorky téměř shodné, i když jen pouze průměrné výkony. Pořadí na prvních místech se měnilo prakticky s každou závodnicí a do poslední chvíle nebylo jasné, zda Američanka vedení udrží.

Osterová se však dokázala vypořádat s psychickým tlakem, do své volné jízdy zařadila několik náročných skokanských kombinací a rozdílem pouhého půl bodu zvítězila před dvěma Estonkami - Světlanou Issakovou a Elenou Glebovovou.

"Se svým výkonem jsem samozřejmě spokojená, zejména s druhou polovinou volné jízdy, kdy se mi vydařily všechny zamýšlené skokové prvky. Jsem také velice spokojená s podmínkami, které nám pořadatelé v Liberci připravili. Prostředí i atmosféra jsou tu pro závodníky vynikající," komentovala svůj výkon vítězka.

Na Junior Grand Prix navazuje další krasobruslařská soutěž, Liberec Trophy, ve které se mezi 160 závodníky z celého světa představí také 8 libereckých reprezentantů.

Liberec Trophy probíhá ode dneška do čtvrtka a vstup pro diváky je po celou dobu zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž