Judistky vezou dvě prvenství, Petřikov bronz

  • 1
Hradec Králové - Judisté hradeckých klubů za sebou mají další vydařený víkend. Tři týdny po svých úspěších na závodech Světového poháru k nim přidali další. Andrea Pokorná a Alena Eiglová v Bukurešti vyhrály, Pavel Petřikov mladší obsadil v Lisabonu 3. místo.

Pokorná své víkendové vítězství ve váze do 70 kilogramů přidala k nedávnému triumfu v Tallinu, Eiglová zase navázala na svá medailová umístění v závodech Světového poháru, ale vítězství bylo v její kariéře první.

V rumunské metropoli Pokorná ze Sokola Hradec Králové postupně porazila domácí judistky Gideaovou, Barzuovou a ve finále Croitoruovou.

Eiglová, členka PSK Hradec Králové, měla v prvním kole váhy do 78 kg volný los, poté porazila Polky Chlipalovou a v boji o zlato Czepukojcovou.

Obě české reprezentantky potvrdily, že jsou před květnovým mistrovstvím Evropy, které se uskutečním ve finském Tampere, ve slibné formě, což platí i o Petřikovovi.

Petřikov, borec váhové kategorie do 60 kg, nejprve zdolal Rusa Molostvova. Poté sice podlehl španělskému judistovi Cuetovi, ale v zápase o 3. místo zdolal naturalizovaného Řeka ruského původu Gordějeva a získal bronz.

Mladý hradecký borec si třetí místo přidal ke svému tři týdny starému vítězství v Rotterdamu, kde vybojoval svůj první triumf v závodě Světového poháru. Podruhé v sezoně se tak v kláních s nejlepšími postavil na stupně vítězů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž