Judistkou roku 2004 se stala Pokorná-Pažoutová

Hradec Králové - Nejlepší judistkou loňského roku byla vyhlášena Andrea Pokorná-Pažoutová z královéhradeckého Sokola. Bronzová medailistka z mistrovství Evropy získala v anketě trenérů, svazových funkcionářů, zástupců extraligových klubů a novinářů celkem 168 bodů. Druhá byla její týmová kolegyně Alena Eiglová se 135 bbody, třetí Jiří Pokorný z Litoměřic (106 bodů).

„Loňský rok byl absolutně nejúspěšnější v mé kariéře, získala jsem dvě medaile z mezinárodních turnajů a třetí místo na mistrovství Evropy. Věřila jsem, že budu mít i na olympijskou medaili a osobně cítím, že deváté místo v Aténách byl trochu propadák,“ řekla dnes v Hradci Králové po vyhlášení výsledků ankety Pokorná-Pažoutová, která byla jedinou zástupkyní českého juda na olympiádě.

V letošní sezoně by ráda omezila svou účast na turnajích a nabrala novou energii. „Trenér i vedení svazu si přejí, abych se jich zúčastnila, ale já bych si chtěla trochu odpočinout, protože loňský rok by hodně náročný,“ řekla šestadvacetiletá judistka.

Jejím cílem je probojovat se na další olympijské hry v Pekingu.  Nejlepším juniorem roku 2004 se stal Pavel Petříkov, mezi juniorkami zvítězila Lucie Chytrá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž