Futsal: Chrudim - Kladno

Futsal: Chrudim - Kladno | foto: MF DNES

Jsme favorité, říká kouč futsalového šampiona o základním kole Ligy mistrů

V minulé sezoně mocně klepali na bránu do finálového turnaje UEFA Cupu, do něhož zatím ještě nikdy český tým neprošel. Nepovedlo se to ani jim. O jediný gól... Splní si hráči chrudimského Era-Packu svůj sen v novém ročníku futsalové Ligy mistrů?

"Chceme se o to pokusit," netajil se odhodláním Petr Vladyka, jedna z opor čtyřnásobného českého šampiona.

Final Four je však zatím vzdálenou budoucností. Pokud se má stát realitou, musí Chrudim zvládnout úspěšně dva kroky. Postoupit ze základní a poté i ze čtvrtfinálové skupiny.

První úkol má před sebou.

Era-Pack ode dneška do čtvrtka pořádá na chrudimském zimním stadionu jeden z turnajů úvodního kola UEFA Cupu. Ve hře jsou dvě postupová místa do další fáze.

"Náš cíl je jasný - být jedním z postupujících," jasně vyhlásil trenér Ota Stejskal.

A kdo jeho svěřencům stojí v cestě?

Izraelský tým Hapoel Iron Rizhon Lezion. Gruzínská Iberia 2003 Tbilisi. A litevská Nautara Kaunas, která postoupila z předkola.

Tedy trio soupeřů, které rozhodně nepředchází nějaký věhlas.

"Papírově nedosahují našich kvalit, jsme favoritem," přiznal Stejskal. "Ale pozor na každého z nich! I když jsou pro nás spíše velkou neznámou, budou to nepříjemné týmy. Máme velmi těžkou skupinu," jedním dechem kouč varoval.

Respekt budí zejména úvodní chrudimský protivník z Izraele.

Před rokem prošel z předkola až do čtvrtfinálové skupiny, v níž stejně jako Era-Pack vypadl. A třeba s pozdějším vítěze soutěže z ruského Jekatěrinburgu prohrál jen 1:3.

"Bude to určitě kvalitní tým," tuší Stejskal. "Vše se bude odvíjet od toho, jak právě zahajovací utkání zvládneme."

Ovšem ani závěrečný soupeř z Gruzie zřejmě nebude snadný. Už při loňském startu v UEFA Cupu měl ve svém kádru několik Brazilců.

"Navíc mám informace, že do Tbilisi měl přejít trenér z kazašského Kairatu Almaty, jenž nás vloni vyřadil. A měl si s sebou vzít i některé brazilské hráče," upozornil Stejskal. "Osobně si myslím, že by to měl být papírově nejsilnější soupeř.

Ale uvidíme přímo v turnaji. Zatím jsem sháněl především informace o Izraelcích, s nimiž začínáme." Ale ani český šampion přes léto nespal. Svůj už tak kvalitní tým ještě výrazně vyšperkoval. Jeho dres obléknou reprezentanti Lukáš Rešetár, Tomáš Sluka a Radovan Kroulík.

"Jsou to posily jako hrom. Máme nyní velmi silný tým," prohlásil Stejskal. "Teď ale musíme roli favorita potvrdit ještě na hřišti."

. UEFA Cup


turnaj základního kola futsalové Ligy mistrů


Kde
Zimní stadion v Chrudimi.

Kdy ode dneška do čtvrtka 11. září.

Účastníci Era-Pack Chrudim Hapoel Ironi Rishon Lezion (Izr.) Iberia 2003 Tbilisi (Gruz.) Nautara Kaunas (Lit.) Kdo postoupí První dva týmy postoupí do čtvrtfinálové fáze UEFA Cupu.

Program

Dnes: Tbilisi - Kaunas 17.00 Chrudim - Ironi Rishon 19.30
Zítra: Ironi Rishon - Tbilisi 17.00 Chrudim - Kaunas 19.30
Čtvrtek: Kaunas - Ironi Rishon 15.30 Tbilisi - Chrudim 18.00


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž