Jiří Procházka

Jiří Procházka | foto: Michal Beránek / CNC , Profimedia.cz

Nejlepší Čech v MMA chce dobýt titul v Japonsku. Je to sen, říká Procházka

  • 21
Může o sobě bez pochyb tvrdit, že je momentálně nejúspěšnějším českým zápasníkem MMA, podle znalců i nejlepším. Jiří Procházka úspěšně působí v japonské organizaci Rizin. Na konci roku si připsal sedmou výhru v řadě a s mikrofonem v ruce vyslal veřejné přání: „Chci výzvu, chci titulový zápas, je mi jedno s kým.“

Poslední den v roce připravil Procházkovi těžkou zkoušku, původně měl zápasit s Emanuelem Newtonem, jenže ten se zranil a japonská organizace na poslední chvíli našla náhradu - Američana Brandona Halseyho, jehož největší síla je v boji na zemi.

UFC jsou pro mě šéfové. V Praze to bude šílené, čeká nervozitu Pudilová

A než si Procházka došel pro sedmé vítězství v řadě, soupeř mu několikrát svou sílu zřetelně ukázal. Dostal českého reprezentanta na zem, rozsekl mu obočí do krve a dvakrát ho škrcením dostal do nepříjemné situace.

Jenže „Denisa“, jak se Procházkovi přezdívá, se ze všeho dostal. Dvakrát dokonce Halseyho poslal mimo zápasovou plochu. V japonském Rizinu se totiž nezápasí v oktagonu jako v UFC nebo v Česku, ale v ringu s pěti řadami provazů.

Poprvé se Halseymu zamotala do provazů noha tak, že mu s uvolněním museli pomoct organizátoři, podruhé už měl větší smůlu.

MMA v Česku - Kincl porazil Ondruše a utká se v odvetě s Vémolou

V přetahované klopýtl, prolétl provazy a uhodil se pádem z výšky o záda. K tomu dostal žlutou kartu. Procházka jen udiveně rozmáchl rukama a kroutil hlavou.

Vítězný konec přišel po šesti minutách a 19 sekundách. 26letý Čech se vymanil ze škrcení a několika tvrdými údery do hlavy Halseyho ukončil. „Brandon byl dobrý soupeř, ale chtěl bych mít před sebou nějakou velkou výzvu. Rád bych titulový zápas, je to můj sen. A je mi jedno s kým,“ vzkázal pak Procházka fanouškům a organizátorům s mikrofonem v ruce.

Český bijec se netají tím, že je v Japonsku spokojený, kvůli tamní organizaci Rizin dosud s klidem odmítá odchod do nejslavnější organizace UFC. „Jsem v Japonsku šťastný. Je to země bývalých samurajů, kteří jsou mi velkou inspirací,“ dodal.

Kvůli smlouvě v Japonsku měl Procházka odmítnout i účast na únorové akci UFC, která se poprvé bude pořádat v Česku.

Na souboj Procházky s Halseym se můžete podívat zde: