Karel Menšl, brankář futsalistů Hradce Králové

Karel Menšl, brankář futsalistů Hradce Králové | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hradečtí futsalisté jdou do druhé sezony mezi elitou s novým názvem

  • 0
Nový název, ale stejný cíl. Futsalisté z Hradce Králové dnes nastoupí k zápasu 1. kola domácí nejvyšší soutěže v Neratovicích a na rozdíl od minulých sezon včetně loňské, poprvé v historii prvoligové, se jejich klub nebude jmenovat Salamandr, ale v názvu se objevuje firma Mados, hlavní sponzor loňského nováčka.

Hradecký tým se při své historické premiéře mezi elitou loni zaměřil hlavně na záchranu v soutěži, což se mu na poslední chvíli podařilo. Letos by se podobnému dramatu rád vyhnul a hlavním úkolem proto bude klidná záchrana.

Začne ji naplňovat už dnes večer, kdy jeho prvním soupeřem v sezoně bude nováček 1. ligy Mělník, jenž svá domácí utkání bude hrát v neratovické hale. Rovněž za týden Hradečtí vyrazí za svým soupeřem, ten však bude o poznání těžší.- V Teplicích je čeká zápas s loňskými finalisty a spolufavority letošní ligy. Až ve 3. kole, za dva týdny v pátek 10. října, se ligový futsal bude poprvé v sezoně hrát v Hradci, když tam přijede Nejzbach Vysoké Mýto.

Mados MT Hradec Králové jde do nové sezony se dvěma posilami z jiných klubů. Ze zručského Benaga přichází Petr Váňa, který také hraje za třetiligovou Čáslav fotbal, a z pražské Sparty Marek Srkal, jenž hrál futsal v druholigové Bělovsi a poté vystřídal dresy obou pražských S.

Tým znovu vedený trenérem Petrem Hoffmanem bude svá domácí utkání hrát v pátek večer v hale v Třebši.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž