Házenkářky Prioru se drží mezi favority

O l o m o u c - Ve špičce tabulky baráže o extraligu po domácím vítězstvím 28:20 nad Astrou Praha stále zůstávají házenkářky Prioru Olomouc. V utkání s jedním z nejslabších celků v kvalifikaci o nejvyšší soutěž Olomoučanky od začátku vedly. "Získali jsme ale jen náskok o dvě až čtyři branky a v momentu, kdy jsme mohli jít do rozhodujícího vedení, jsme chybovali," nechtěl olomoucký trenér Libor Malínek připustit, že by zápas probíhal v poklidu. O vítězství tak domácí hráčky definitivně rozhodly až v posledních deseti minutách.

Tímto výsledkem se Prior zařadil mezi vážné uchazeče o extraligu, když po třech kolech získal čtyři body. "Hrajeme naplno a uvidíme," nedělal si velkou hlavu z postupových ambicí Malínek. Zároveň věří, že jeho celek by měl i s extraligovými soupeři v domácím prostředí získávat body.

O síle olomouckého kádru hodně napoví již příští zápas v Jindřichově Hradci. "Mohli bychom odtud odvézt body," připustil Malínek, jenž jihočeský tým považuje za slabšího účastníka baráže.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon