Házenkářky Olomouce si zastřílely

O l o m o u c - Bez větších problémů si v pátém kole nadstavbové části extraligy poradily házenkářky DHK Zora Olomouc se Slavií Plzeň. I bez Fabíkové, Šaškové a brankářky Ajglové splnily roli favoritek a vyhrály 29:17. Celek ze západních Čech tak stále zůstavá na chvostu osmičlenné elitní skupiny.

Vstup do zápasu měly přitom lepší hostující hráčky. Za stavu 1:1, ale Plzeňanky dvakrát nastřelily tyč a ze sedmičky nepřekonaly Škavronkovou. Z následného protiútoku Zora skórovala a vedení již jen zvyšovala.

Pod přijatelný rozdíl ve skóre v první půli se do jisté míry podepsaly obě brankářky Škavronková a dorostenka Kozáková. "Mezi desátou a třicátou minutou podaly katastrofální výkon, když pouštěly střely z jedenáctimetrové vzdálenosti. Ve druhém poločase se Škavronková už chytila," byl kritický ke gólmankám olomoucký trenér Lubomír Krejčíř.

Po přestávce tak již Hanačky bez problémů kontrolovaly hru a nepřipustily žádné komplikace jako při předchozích zápasech se slabšími celky extraligy. Střelecky se po několika kolech probudila Navrátilová, autorka 9 branek, a Zubková, které ke třem proměněným sedmičkám přidala pět gólů ze hry.

Tato střelecká forma byla důležitá i vzhledem k tomu, že Zora měla na střídání pouze dvě hráčky. Mimo zmíněné trojice domácím ještě chyběly dorostenky, které ve stejném termínu hrály své soutěžní utkání.

"Ajglová v pondělí začne trénovat, Fabíková jde ve stejný den na vyšetření a jaký bude stav Šaškové, nevím," neskrýval otazníky nad sestavou na středeční pohárové utkání proti Veselí Krejčíř.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon