Radost chrudimských futsalistů. Vpravo je kapitán Rešetár, vlevo Felipe.

Radost chrudimských futsalistů. Vpravo je kapitán Rešetár, vlevo Felipe. | foto: Ivana Hošková

Futsaloví mistři z Chrudimi vytasí na Plzeň i nového Brazilce

  • 0
Jazykově zapadnout pro něho nebude žádnou překážkou. „Pokecat“ si bude moci s trenérem i dalším osazenstvem kabiny futsalistů Chrudimi. Vedení klubu v týdnu angažovalo do svých řad brazilského pivota Rodriga Manchu.

„Je to silný a inteligentní futsalista, který otevře spoustu možností pro naše další hráče. Zároveň věřím, že nasbírá mnoho branek i asistencí. Jeho příchod do týmu nám otevře další řadu taktických možností, zejména když soupeř bude pasivně bránit, protože dokáže podržet balon,“ uvedl pro web Era-Packu jeho kouč Felipe Conde.

Prostoru na vstřebávání zážitků z nového působiště nemá sedmatřicetiletý rodák z Rio de Janeira mnoho. Své bohaté zkušenosti z brazilské ligy může Mancha dnes zúročit v českých podmínkách. Chrudim nastoupí od 20 hodin proti Plzni.

„Potkáme se se soupeřem, který nasbíral nejvíce bodů za posledních deset zápasů. Tým prochází skvělým vývojem a má kvalitní hráče, očekávám komplikované utkání,“ uvedl Conde.

Plzeň se vyšvihla po minulém kole na třetí místo, ovšem na její domácí výhře 4:3 zůstává spíše povlak nežli lesk. Své by si k tomu jistě i po týdnu řekli ti, kterým rozhodčí patrně sebral bod. Proti hráčům vysokomýtského Nejzbachu totiž nařídil sudí prodlouženou penaltu jen deset sekund před závěrečnou sirénou.

Ušlý zisk si Mýto bude chtít v plné míře nahradit dnes, kdy na své palubovce nastoupí proti Hradci Králové. Z tabulkového pohledu se jedná o ideálního protivníka, od kterého lze body vydolovat zpět. Hradec je totiž v lize nejhorší.

„Nacházíme se v situaci, kdy je tabulka hodně našlapaná. Každý bod má svou cenu. I z tohoto důvodu chceme zvítězit,“ prohlásil kouč sedmého Nejzbachu Roman Páral, jenž dnes nebude mít k dispozici Martina Šabatu, který si v Plzni poranil kotník. „Vypadá to na dlouhodobé zranění. Doufám, že nikdo další nepřibyde, protože u nás začíná chřipková epidemie,“ dodal Páral.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž