Radost futsalistů Vysokého Mýta

Radost futsalistů Vysokého Mýta | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalové Vysoké Mýto se pokusí v Třinci zopakovat domácí kanonádu

  • 0
Z daleké cesty do Třince už by si mohli přivést jistotu pátého „fleku“. Futsalisté vysokomýtského Nejzbachu se však nutnosti bodovat i v dalších kolech patrně nezbaví. Jejich nejbližší pronásledovatelé z brněnského Tanga totiž hostí suverénně poslední Mělník, a tak situace velí Beranům uzmout plný počet bodů.

„Hrají hodně technicky. Mají dobře sehrané standardky. Z těch týmů ze zadní části jsou na tom futsalově nejlépe,“ připouští útočník Nejzbachu Martin Šabata.

Třinecký tým Likop je momentálně těsně za hranou postupové osmičky. Kromě vyhlídek na osmý Hradec Králové se slezský mančaft musí ohlížet i za sebe, protože náskok na předposlední pozici činí pouhé dva body. Do sestupové bryndy namočilo Třinec i Mýto, které ho doma „přejelo“ poměrem 7:1.

„Doufám, že výsledek zopakujeme. Potřebovali bychom si udržet Tango za zády,“ říká druhý nejlepší střelec Nejzbachu Šabata. Své dvě z deseti tref si přitom připsal právě proti Třinci.

Soupeře zná již z dřívější doby, protože ten je letošním nováčkem a v minulých sezonách hrával ve druhé lize. Ve stejné soutěži pak rychlonohý útočník nastupoval ještě v dresu choceňské Gillotiny. Jenže mezitím už se Třinec přemístil o level výše a navíc do nového prostředí.

„Mají novou halu, kam údajně chodí pravidelně až 700 lidí, takže kulisa bude dobrá. Ještě jsem tam nebyl, ale viděl jsem nějaká videa ze zápasů. Mají modrý gumový povrch. Ten mi moc dobře nesvědčí, jelikož se na něm hodně zasekává balón. Mám radši klasickou palubovku. Ale záleží také na typu gumy, třeba na Spartě je jiná než v Teplicích. Materiály jsou různé,“ všiml si Šabata.

Svěřenci kouče Romana Párala volí k přípravě na obdobné povrchy trénink ve Skutči, ale nyní zůstali ve své hale. „Tak snad jsme to tím nepodcenili,“ dodává s úsměvem Šabata před utkáním, které má úvodní výkop ve 20 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž