Radost futsalistů Chrudimi

Radost futsalistů Chrudimi | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Futsalisté Chrudimi zkusí v Lize mistrů překvapit obhájce trofeje

  • 0
Oba soky sice dělí vzdušnou čarou přes 4,5 tisíce kilometrů, až se ale ve středu od 16.30 střetnou ve futsalové Lize mistrů hráči Era-Packu Chrudim s kazašským velkoklubem Kairatem Almaty, nebude na neutrální půdě v maďarském Györu pro členy obou celků problém najít společnou řeč.

Na soupiskách šampionů svých zemí totiž figurují brazilští zástupci, mezi kterými je také Douglas, jenž patřil čtyři roky mezi chrudimské opory.

„Stále udržuji kontakt s řadou hráčů Chrudimi, zejména s Dentinhem a Felipem, ale také s ostatními Brazilci. Pravidelně sleduji všechny výsledky týmu přes internet,“ uvedl pro web Chrudimi Douglas, jenž je v současnosti již kazašským reprezentantem.

Ve druhém duelu skupiny C elitní fáze UEFA Futsal Cupu budou jedenáctinásobní čeští mistři v poněkud neobvyklé roli. Kairat pod vedením bývalého chrudimského kouče Cacaua útočí v letošní sezoně na obhajobu loňského titulu, který by byl v případě úspěchu už jeho třetím v historii, a tím by se vyrovnal španělskému Interu Movistar.

Kazaši jsou tedy vedle ruské Jugry Jugorsk favority celého turnaje. „Víme, že Jugra je skvělý tým, ale Chrudim a domácí mužstvo z Györu jsou na tom velmi podobně,“ dodal Douglas.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž