Trenéři Chrudimi povzbuzují hráče.

Trenéři Chrudimi povzbuzují hráče. | foto: ČTK

Chrudim v sérii o titul s Plzní tápe. Nelze hrát jenom poločas, říká Drozd

  • 0
Bylo to nesrovnatelně lepší než minule v Plzni, přesto plány futsalistů FK Chrudim na obhajobu mistrovského titulu dostaly v úterý večer další velkou trhlinu. Po venkovním debaklu 0:6 teď Východočeši v domácím azylu v Heřmanově Městci podlehli 4:5, ve finálové sérii hrané na tři vítězství tudíž ztrácejí 0:2 a Pavel Drozd, jedna z jejich opor, následně na webu nejvyšší soutěže lamentoval: „Z našeho vedení 3:1 a 4:3 jsme schopni udělat takový výsledek. Nechápu to.“

Chrudim byla chvíli vpředu dokonce o tři góly — už v 1. minutě skóroval Matěj Slováček, pak zvyšoval citovaný Pavel Drozd a na 3:0 upravil brazilský gólman Dudu střelou do prázdné, když Plzeň sáhla k power play. I přesto právě díky ní hosté Chrudim později rozebrali.

Exchrudimský Rešetár ještě krátce před pauzou snížil, po něm se trefili Kozár a Holý a náhle bylo vyrovnáno. Pak sice naklonil duel opět na stranu Chrudimských Valadares, ovšem Caio a Vnuk vývoj vzápětí definitivně otočili.

„Byli jsme na koni, ale druhá půle je taková naše klasika. Dostali jsme laciné góly, Plzeň se dostala na svoje tempo a z power play nás přehrála,“ popisoval Pavel Drozd. A doplnil: „Takovou situaci už jsme jednou zažili. Musíme vydržet hrát víc než jeden poločas, jinak ji neporazíme.“

Soupeř Chrudimi má nyní k dispozici dva finálové mečboly. Prvnímu z nich budou Pavel Drozd a spol. čelit již v pátek od 19 hodin v plzeňské hale.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon