FC Vysočina nastoupí proti Třinci

Jihlava - Jihlavané hrají v sobotu od 16.30 v Třinci, příští týden přivítají doma Karvinou a nad očekávání úspěšnou sezonu pak zakončí v Pardubicích. V nejlepším případě tak mohou fotbalisté FC Vysočina získat ve druhé lize ještě devět bodů.

"Osobně budu spokojen, když v závěru soutěže uhrajeme čtyři body a udržíme se na tom pro nás velice lichotivém šestém místě," pověděl trochu mírně trenér Vysočiny Miloslav Machálek.

Jeho svěřenci přitom v posledních pěti druholigových kolech neprohráli. "Ovšem: před týdnem doma s Neratovicemi jsme sice dokázali zvítězit, ale hra mužstva mě moc nepotěšila, a tak předpokládám, že učiníme nějaké změny v sestavě," prohlásil Machálek. "Uvidíme, jak se toho ti hráči, kteří dostanou na trávníku příležitost, chopí."

Z pohledu zdravotního stavu nebude mít dnes trenér k dispozici pouze zraněného Karla Večeřu, jinak by měl být kádr v pořádku a bez potíží. Kdo ze zdravých však bude sedět na lavičce? A kdo z nich v Třinci nastoupí? "Naposledy se své šance po vystřídání dobře zhostil Ivo Koníř, dostane tedy příležitost. Předtím ve Vítkovicích zahrál velmi slušně Bratršovský - ten nastoupí asi také," odpověděl kouč.

Z posledních dvou mistrovských zápasů venku si Jihlava přivezla vždy po bodu: remizovala v Mostě i ve Vítkovicích. "My chceme venku vždy bodovat a zápas v Třinci samozřejmě nebude výjimkou," pravil Machálek.

Severomoravané jsou v tabulce poslední a od sestup do moravskoslezské ligy je už nic nezachrání. "Třinec ale bude hrát už bez stresu, v klidu, má své jisté. Nechci si dělat nějaké alibi, ale může to být hodně obtížné utkání," nijak nepodceňuje dnešního soupeře Machálek. "Navíc domácím hráčům půjde taky o angažmá na příští sezonu - je jasné, že ten zápas nikdo z nich jen neodchodí," soudí jihlavský kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž