Adrien Galo

Adrien Galo - HVĚZDA. Největším tahákem republikového šampionátu ve sportovním aerobiku byl Francouz Adrien Galo. | foto: Dalibor Glück, MF DNES

Favorit z Francie triumfoval třikrát

Zlín - Přišel, viděl, zvítězil. Legendárním Caesarovým výrokem se dá přiblížit vystoupení favorizovaného Francouze Adriena Gala ve druhém ročníku Kamikaze Czech Aerobic Open ve Zlíně, který se zároveň konal jako mezinárodní mistrovství republiky. Pátý muž světového žebříčku získal v nedělních finálových bojích prvenství ve všech třech kategoriích, v nichž nastoupil.

Porotu okouzlil v individuálním závodě a spolu se svými kolegy z francouzské reprezentace rovněž v kategorii trojic i skupin.

"Můj výkon sice nebyl stoprocentní, ale tentokrát mi o výsledek ani tak nešlo. Celý závod ve Zlíně beru spíše jako přípravu na květnové finále Světového poháru," připomněl vicemistr světa v soutěži skupin Galo akci, která se uskuteční ve Francii. "Amosféra závodu se mi velmi líbila. Příští rok se určitě uvidíme znovu," slíbil.

Roli favorita splnil také bulharský pár Stojanova, Živkov, kteří se v aktuálním světovém žebříčku pohybuje na šesté pozici. Ze zlínského závodu si odnesli první místo v kategorii smíšených párů.

Českým, potažmo zlínským závodníkům se dařilo spíše mezi juniory. "Máme velikou radost, že se v mezinárodní konkurenci neztratili. V juniorských kategoriích se řada z nich prosadila na stupně vítězů," pochvaluje si hlavní organizátor závodu Jan Pravda. Nejúspěšnější zlínskou závodnicí se stala Markéta Vítková.

Šampionát se už podruhé uskutečnil ve sportovní hale Novesta. Pořadatelé ovšem s velkým předstihem uvažují o tom, že by změnili prostředí.

"Vznikající kongresové centrum by mohlo být vhodnějším areálem," předpokládá Pravda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž