Josef Bartoš v sedle hnědáka Theophilose slaví triumf v dostihu Velká...

Josef Bartoš v sedle hnědáka Theophilose slaví triumf v dostihu Velká pardubická. | foto:  Michal Růžička, MAFRA

Do Velké pardubické je přihlášeno 30 koní včetně posledních tří vítězů

  • 1
Po prvním kole přihlášek na letošní Velkou pardubickou se objevila jména třiceti koní včetně vítězů tří posledních ročníků, kterými byli No Time To Lose, Tzigane du Berlais a Theophilos.

V druhém kole bude možné koně přihlašovat do 24. září, 130. ročník slavného překážkového dostihu je na programu 11. října a předcházet mu mají přes komplikace způsobené pandemií koronaviru tradičně čtyři kvalifikační závody. V uplynulých dvou letech bylo na startu „Velké“ vždy dvacet koní.

Se sedmi přihláškami vévodí aktuálnímu seznamu koní trenér Josef Váňa starší, v jehož přípravě jsou i No Time To Lose a obhájce prvenství Theophilos. Tři svěřence přihlásil Stanislav Popelka, po dvou koních mají v aktuální listině Štěpánka Myšková, Radek Holčák a Čestmír Olehla, jenž zapsal jako jediný klisnu, devítiletou Izynku. Tziganea du Berlais trénuje Pavel Tůma. Přihlášeni jsou i koně z Francie, Irska a Slovenska.

Termíny kvalifikačních mítinků zatím nejsou vzhledem k opatřením kvůli pandemii koronaviru známé. Dostihový spolek je plánuje uspořádat v průběhu letních prázdnin. „Konkrétní termíny nyní konzultuje s Jockey Clubem ČR s ohledem na další závodiště a také možnosti České televize,“ uvedl Dostihový spolek v tiskové zprávě. Samotná dostihová sezona má v Pardubicích začít se zpožděním koncem června, prioritou pořadatelů je závodit před diváky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž