Kristian Hynek

Kristian Hynek | foto: Petr Topič, MAFRA

Biker Hynek byl na Dolomitenmannu v Rakousku znovu třetí

  • 0
Český biker Kristián Hynek přispěl k bronzu mezinárodního týmu v extrémním závodu Dolomitenmann v rakouském Lienzu. V sobotním 30. ročníku štafety, která je kombinací běhu do vrchu, paraglidingu, jízdy na horském kole a sjezdu na divoké vodě, si tak zopakoval loňské umístění.

Na svém bikerském úseku dlouhém 27 kilometrů s převýšením více než 1600 m byl Hynek opět nejrychlejší ze 130 účastníků. Na nejbližšího soupeře najel 49 sekund. Stejný primát si zajistil jeho týmový kolega Petro Mamu z Eritreje v běhu do vrchu.

Oba rakouští členové družstva paraglidista Lorenz Peer a kajakář Manuel Filzwieser však na svých úsecích ztráceli a v cíli bylo Hynkovo kvarteto téměř tři minuty za vítězným italsko-rakouským týmem. Zopakovat triumf z roku 2015 se tak znovu nepovedlo.

Jiný český závodník kajakář Lukáš Kubričan pomohl dalšímu mezinárodnímu týmu ke čtvrtému místu. Ve sjezdu na řece Drávě, který tradičně začínal skokem ze sedmimetrové rampy, byl stejně jako loni ze všech nejrychlejší. Nejlepší ryze český tým Jan Janů, Tomáš Lednik, Jiří Novák a Kamil Mrůzek obsadil osmé místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž