Dálkové plavání mužů

Dálkové plavání mužů | foto: ČTK

Dálkoví plavci se rozloučili s MS Dauhá čtrnáctým místem ve smíšené štafetě

  • 0
Čeští dálkoví plavci se rozloučili s mistrovstvím světa v Dauhá 14. místem ve smíšené štafetě. Alena Benešová, Lenka Pavlacká, Martin Straka a Matěj Kozubek vylepšili o dvě příčky výsledek z předchozího šampionátu loni ve Fukuoce. Za vítěznými Australany zaostali Češi o čtyři minuty a 39 sekund.

„Udělali jsme dobře, že jsme dali dva holčičí úseky na začátek a pak dva klučičí. Je to jen patnáctistovka, je to naplno od začátku do konce a není čas na vymýšlení nějaké taktiky. Takže jsme všichni makali, co to šlo,“ uvedla v tiskové zprávě svazu Pavlacká, za svoboda Štěrbová.

Australané zvítězili až ve fotofiniši před Itálií, zlaté medaile převzali Moesha Johnsonová, Chelsea Gubecká, Nicholas Sloman a Kyle Lee. Třetí mezi 21 štafetami skončili Maďaři.

Své první MS dnes uzavřely také české skokanky do vody. Patnáctiletá Tereza Jelínková v kvalifikaci ze třímetrového prkna obsadila 36. místo, o čtyři roky starší Ivana Medková byla jednapadesátá.

MS v plaveckých sportech v Dauhá

Dálkové plavání:
Smíšená družstva (4x1,5 km):
1. Austrálie (Johnsonová, Gubecká, Sloman, Lee) 1:03:28,0, 2. Itálie -0,2, 3. Maďarsko -38,8, ...14. Česko (Benešová, Pavlacká, Straka, Kozubek) -4:39,1.

Synchronizované plavání:
12:00 volný program dvojice ženy - finále.

Skoky do vody:
16:30 10 m věž synchro muži - finále.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž