Chrudim (bílá) - Tango Brno.

Chrudim (bílá) - Tango Brno. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chrudimský futsalový mistr přejel brněnské Tango a těší se na finále

  • 1
Každá bariéra jednou musí padnout. Optimistickým pohledem se na semifinálové plahočení dívali hráči vícenásobného českého futsalového mistra z Chrudimi.

Stejně jako ve čtvrtfinále si "zatančili třízápasové tango" s Brnem a po vítězství 10:1 tedy Jetbull ligu čeká nejen stejné obsazení bitvy o primát jako vloni, ale podle složení kádrů také malá brazilská samba.

"Jsme všichni hrozně rádi, že je to za námi. Ale pozor, nemyslím si, že by Tango mělo špatný mančaft. Jsou tam mladí běhaví kluci. Odehráli to nejlepší, co mohli," upozornil Michal Mareš, autor dvou tref v posledním třetím zápase série.

Sám otevřel kanonádru Era-Packu gólovou střelou z první minuty, jež po teči zaplula za hostujícího gólmana. Chvíli nato na Max připravil další brankovou pozici Popelkovi a ten zvýšil na dvougólový rozdíl. Michal Mareš pak ještě do poločasu přidal z penalty třetí trefu a Era-Pack už možná začal vyhlížet finále.

"Bylo to 3:0, ale pořád jsme se soustředili na to, abychom tenhle zápas dobře dohráli," vysvětluje Michal Mareš, že nechtěli soupeře podcenit.

Tango bylo po čtvrtfinále v herním rytmu, kdežto domácí před semifinále mezitím tři týdny trénovali. "Teď už bylo vidět, že jsme se zase sehrávali a byli klidnější," dodal Mareš. Rozvahu v údernost přetavil se spoluhráči ve druhé půli.

Nejprpve však brněnský Belej snížil. Ve 26. minutě rozjel plejádu gólových akcí Vladyka. O 4 minuty později zakončoval souhru Douglas. Tango se pokusilo o snížení při power-play, ale dostalo ještě čtyři góly a mělo po nadějích.

Po trápeních v předešlých dvou střetech tentokrát padly Chrudimi téměř všechny šance. "I když se mi zdá, že to klidně mohlo skončit ještě vyšším rozdílem," říká kouč Jaroslav Bartůšek, "je dobré, že jsme sehráli tři těžká utkání. Mohli jsme se lépe připravit na finále."

Chrudim nyní čeká jedenáctidenní pauza a poté půjde do finále na Teplice. "Připravíme se na finále tak, abychom byli schopni vyhrát všechny zápasy," vzkázal Mareš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž