Čeští boxeři jsou v Thajsku atrakcí

  • 4
Praha - Po příletu do Bangkoku, kde bude mistrovství světa v boxu, jsou na nás místní obyvatelé milí. Stále se na nás usmívají, jsou k nám vstřícní a snaží se pomoci. Pro ně jsme "exoti". Hlavně borci vyšších váhových kategorií a postav: Tomáš Adámek, Rudolf Kraj a Pavol Polakovič budí pozornost a asiaté si je se zájmem prohlížejí. Všichni naši kluci jsou ostříháni dohola, což zde také není zvykem. Ve středu večer trénovali u hotelového bazénu. Bydlící v přilehlém apartmánovém domě nás pozorovali z balkónů.

Náš “The Dynasty Bangkok hotel“ je umístěn asi 400 metrů od hlavní třídy. Ta je plná obchůdků a stánků ve stylu u nás dobře známých vietnamských tržnic.

Je jedno jestli je dopoledne nebo deset hodin večer, na ulici je stále mnoho lidí. Václavské náměstí v největší špičce je  proti tomu  opuštěná náves.

Ve středu ráno jsme se probudili do pěkného lijáku, proto jsme první tréninkovou fázi  absolvovali na chodbě hotelu. A tím v půl osmé vyhlásili některým hostům nechtěný budíček.

Dopoledne jsme byli s trenérem Mirkem Vrbou na návštěvě na českém zastupitelství, kam jsme jeli hlavně poděkovat konzulce Haně Flanderové za její pomoc při zajištění ubytování po dobu  aklimatizačního pobytu.

Cesta na náš konzulát taxíkem nebyla jednoduchá. Jeli jsme na druhý konec města a to byl problém. Jedni taxikáři mimo svůj region vůbec nejezdí, druzí s ochotou jedou, ale nevědí kam. Musejí volat na dispečink a ptát se, kam vůbec mají jet.

Při placení byl taky problém a domluvit se na ceně nebylo jednoduché. Taxametr ukazoval 138 Bathů (asi 100 korun), ovšem řidič požadoval 170 Bathů.

Přes den bylo venku opět jako v prádelně, proto jsme se radši zdržovali v klimatizovaných prostorech. Večer opět trénink u hotelového bazénu, večeře a v pátek ráno přestěhování do  "The Twin Tower“ hotelu, který je blíže k centru města a k dějišti mistrovství světa.

Šampionát se uskuteční na národním stadionu ve čtvrti Rama.

Zatím nic nevíme o možných soupeřích pěti českých boxerů. Některé týmy jsou zde též na aklimatizačním pobytu, ale nevíme kdo a kde. V pátek je oficiální příjezd mimoasijských výprav. Náš tým se ten den stěhuje do hotelu šampionátu.

V neděli je vážení a losování. Poté budeme vědět přesně kdy, kdo, a s kým se střetne. Je možné, že některý z borců nastoupí ke svému vyřazovacímu boji hned v neděli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž