Anthony Joshua slaví titul boxerského mistra světa v těžké váze. U jeho nohou...

Anthony Joshua slaví titul boxerského mistra světa v těžké váze. U jeho nohou klečí poražený Vladimir Kličko. | foto: AP

Joshuův styl mi perfektně sedí, kasá se vyzývatel boxerského šampiona

  • 2
Pro Anthonyho Joshuu to bude povinná obhajoba titulu mistra světa organizace IBF, pro Kubrata Puleva životní šance. Britský boxerský král těžké váhy absolvuje půl roku po přelomovým vítězství nad Ukrajincem Vladimirem Kličkem další mač, bulharského vyzývatele bude bít v sobotu 28. října v Cardiffu na stadionu Principality, dříve známém jako Millenium.

„Anthony Joshua je skvělý a nebezpečný soupeř, ale jeho styl mi perfektně sedí. Nebude to žádné objímání, ale pořádný souboj těžkých vah,“ uvedl Pulev na facebooku.

Bulharský boxer Pulev po K.O. od Vladimíra Klička.

Šestatřicetiletý bulharský boxer má na kontě 25 profesionálních výher a jedinou porážku. V roce 2014 podlehl Vladimiru Kličkovi v duelu o mistrovské pásy. Nyní bude mít šanci sesadit z trůnu jeho nástupce. Sedmadvacetiletý Joshua vyhrál všech 19 zápasů v profiringu.

Olympijský vítěz z Londýna má v držení také mistrovské tituly organizací IBO a WBA, ten druhý by měl obhajovat proti Kubánci Luisi Ortizovi. Zatím se však na souboji nedohodli.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž