ilustrační foto

ilustrační foto | foto: AP

Zámořská MLB míří do Evropy, v Londýně se utkají Yankees a Red Sox

  • 1
Zámořská baseballová liga MLB v příštím roce poprvé zavítá do Evropy. Na konci června se na Olympijském stadionu v Londýně dvakrát utkají New York Yankees a Boston Red Sox. Další utkání v britské metropoli plánuje soutěž i pro rok 2020.

MLB už pořádala soutěžní zápasy v Mexiku, Portoriku, Japonsku a Austrálii. Do Evropy však zámořský baseball zavítá jako poslední ze severoamerických soutěží NHL, NBA a NFL. „Yankees a Red Sox proti sobě nastoupí úplně poprvé jinde než v New Yorku a Bostonu,“ uvedl na webu MLB majitel Red Sox John W. Henry.

„Oba kluby si uvědomují, že jde o historickou záležitost, ale stejně tak i to, že oba zápasy se budou normálně počítat do základní části. Takže se rozhodně nebudou šetřit a fanoušky v Londýně čekají skvělé dva dny,“ přidal výkonný ředitel hráčské asociace MLBPA Tony Clark.

Yankees a Red Sox patří k největším rivalům v MLB. Celek z New Yorku je nejúspěšnějším klubem ligy s 27 triumfy ve Světové sérii, kterou však naposledy vyhrál před 11 lety. Boston zvítězil v lize osmkrát, naposledy se mu to povedlo v roce 2013.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž