Martin Červenka z České republiky odpaluje homerun.

Martin Červenka z České republiky odpaluje homerun. | foto: ČTK

Čtyři čeští baseballisté budou hrát za Evropu v exhibici proti Japonsku

  • 1
Baseballisté Martin Červenka, Martin Mužík, Martin Schneider a Marek Chlup jsou v nominaci výběru Evropy na utkání exhibiční série Global Games proti Japonsku. Součástí týmu je také český reprezentační trenér Pavel Chadim. Zápasy se odehrají 6. a 7. března v Ósace. Baseballová asociace o tom informovala na svém webu.

„Je to pro nás obrovská čest a důkaz, že s českými baseballisty se musí ve světě počítat. Udělali jsme vloni při World Baseball Classic jméno českému baseballu a tohle je důkaz, že jdeme správnou cestou. Nemůžu se dočkat, až se zase vydám do Japonska, které nám vloni v Tokiu učarovalo. A je skvělé, že u toho budou se mnou hned čtyři naprosto špičkoví hráči,“ řekl Chadim.

Tým Evropy se naposledy utkal v exhibiční sérii s Japonskem před devíti lety. Tehdy u toho byl z českých zástupců Jakub Sládek. „Byla to nejlepší akce, jakou jsem zažil. Hrát proti domácím samurajům před vyprodaným stadionem je sen,“ uvedl Sládek, který v roce 2012 oblékal dres japonské Išikawy v nezávislé lize.

Oproti minulosti se nebude hrát v Tokiu, ale v Ósace na stadionu Kyocera Dome, který má kapacitu 36 tisíc fanoušků.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž