ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Tomáš Svěch

Baseballisté Arrows se probili na špici, dvakrát zdolali Techniku

  • 0
Pohled na tabulku baseballové extraligy musí v tomto týdnu hráče klubu Arrows Ostrava výjimečně těšit. Po dvou shodných výhrách 4:2 nad Technikou Brno totiž předskočili brněnské Draky a vyšvihli se na první místo.

„Už první zápas s Technikou byl hodně těžký. Výborně házeli oba nadhazovači, jak náš Ondra Satoria, který nás držel, tak jejich Hussey. Rozhodla naše dobrá hra v obraně, Technika se naopak v poli dopustila několika chyb. My jsme tak využili nabídnuté šance a dotáhli utkání k vítězství,“ uvedl hrající kouč Arrows Boris Bokaj.

Také ve druhém střetnutí s brněnskou Technikou využili baseballisté Arrows ke skórování chyb soupeře v obraně. „Hned v úvodu jsme šli do vedení 1:0, po čtvrté směně jsme vedli již 3:1, když jsme dokázali využít dvou met zdarma ke skórování,“ podotkl Bokaj.

Domácí potvrdili vedení v šesté směně, kdy přidali další bod po dvoumetových odpalech Michaela Vykoukala a Jakuba Grepla. Hosté sice ještě jedním bodem výsledek zkorigovali, více jim však hráči Arrows nedovolili. „Musíme poděkovat fanouškům, pořád nás hnali vpřed. Tribuna nenechala nikoho na pochybách, kdo je v Arrows parku doma,“ uznal Bokaj. „Pohled na tabulku je fajn, ale my se musíme soustředit na další zápasy.“

Pro hráče Arrows pokračuje nabitý program extraligy už zítra, kdy jedou na hřiště Olympie Blansko, v sobotu pak odehrají dva zápasy v Praze s Kotlářkou. Doma se představí znovu v pátek 16. května, kdy přivítají Eagles Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž