Chrudim (bílá) - Tango Brno.

Chrudim (bílá) - Tango Brno. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Bál se nudy, místo toho se Seidler ve futsalovém Tangu baví góly

  • 0
Patnáct gólů ve čtyřech zápasech. Produktivitou, kterou nedají dohromady ani některé týmy dohromady, se může ve futsalovém Tangu pochlubit jediný muž. "Musím přiznat, že tohle jsem ještě nikdy nezažil," žasne nad svou střeleckou sbírkou Michal Seidler.

"Každý kanonýr je rád, když se dostane do podobného laufu amoje role je prostě střílet branky. Musím tím pomáhat týmu a vracet klukům vzadu, že za mě brání," dodává střelec.

Právě kvůli gólům si Tango jednadvacetiletého snajpra vyhlédlo v Jistebníku a v létě přivedlo do Brna. "Na začátku jsem se bál, že nebudu mít co dělat a budu se strašně nudit, ale tohle rouhačství jsem po týdnu vzal zpět. Kluci zmančaftu mě trošku městem provedli a už se tady cítím doma víc a víc," pochvaluje si Seidler na klubovém webu Tanga.

To si zase libuje nad jeho formou. Mladý reprezentant nasázel tři góly Šumperku, pět Bohemians, dalších pět Vysokému Mýtu a včera se trefil dvakrát při výhře 5:4 nad Teplicemi. V Chance lize pochopitelně s takovou bilancí nemá konkurenci.

"Ale když si to zpětně vezmu, tak polovina z těch gólů byla po krásných kombinacích kluků ve čtyřce a já jen stál na správném místě a uklidil míč do sítě. Chci tím říct, že mám tolik gólů hlavně díky svým spoluhráčům," nehraje si na hrdinu. Při zemi se ale nedrží. "Chtěl bych dát tolik gólů, jaké mám číslo na dresu. Tedy 41," směje se.

Na jeho mušku bude kromě stále suverénního Tanga spoléhat i reprezentace, s níž Seidler tento týden poletí na turnaj do Brazílie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž