Petr Koukal během mistrovství republiky v badmintonu

Petr Koukal během mistrovství republiky v badmintonu | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Badmintonista Koukal má zraněné koleno, hrozí mu odstoupení z MS

  • 1
Český badmintonista Petr Koukal odehrál zápas 1. kola mistrovství světa s Nizozemcem Erikem Meijsem s poraněným kolenem, které si podvrtl krátce před koncem posledního tréninku. I když úvodní duel v čínském Kuang - Čou vyhrál, hrozí mu, že kvůli zranění do duelu druhého si třináctým nasazeným Kašjapem Parupallim z Indie nenastoupí.

Odstoupení zvažoval už před úvodním duelem. "Něco tam přeskočilo a bolí to jako čert. Mám to zaledované, zatejpované, o což se postaral dánský fyzioterapeut Martin Baun, ale stejně se mi moc na kurt nechtělo," citoval Koukala web společnosti Sport Invest, která ho zastupuje. Nakonec neodolal kouzlu světového šampionátu.

"Nedalo mi to. Trmácel jsem se tak daleko, měl jsem dobrý los, ta zdejší atmosféra. Adrenalin zapracoval, a tak jsem se protrápil k výhře. Byla to však obrovská muka a na konci byl nejlepší výsledek na MS a také dojetí trenéra," řekl vlajkonoš české výpravy z olympijských her v Londýně.

Zázračné uzdravení se zatím nekonalo. "Není to však příliš nateklé, mám volný den, uvidíme, co s tím udělá noc. Pokud se to však výrazně nezlepší, k dalšímu utkání určitě nenastoupím," prohlásil. Až dosud neměl se zraněními ze sportu žádné problémy, tím více je ze současné situace rozladěný. "Do včerejška jsem byl prakticky na okruhu jediný, kterému se zranění vyhýbala. Mrzí mě o to více, že už to není pravda, ale snad to nebude nic vážného," dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž