Amatérské fotbalisty čeká tým Bosny

Zlín - Osm nejlepší amatérských výběrů vstupuje do druhého ročníku Regions´ Cupu - mistrovství Evropy fotbalových amatérů. Šampionát je určený pro hráče, kteří nikdy neměli podepsanou profesionání smlouvu. Hraje se na jedenácti hřištích východomoravského regionu.

Českou reprezentaci čekají v základní skupině Bosna a Hercegovina, Irsko a Bulharsko. Tým tvoří fotbalisté z klubů, které patří pod Středomoravskou fotbalovou župu. Stejný výběr na podzim uspěl v kvalifikaci, v základní skupině si poradil s Bělorusy, Lotyši a Moldavci.

"Určitě budeme stejně silní jako na podzim," věří amatérské reprezentaci předseda Středomoravské fotbalové župy Jaroslav Valenta.

DNEŠNÍ PROGRAM:
Španělsko - Chorvatsko
(13 hodin ve Zlíně),
Portugalsko - Jugoslávie
(16 hodin v Kyjově),
Česko - Bosna
(16 hodin v Brumově),
Irsko - Bulharsko
(16 hodin v Šardicích).

Trenérské trio Blaha, Lorenc a Jegla sází především na fotbalisty z třetiligových Kunovic, Kyjova a Bystřice pod Hostýnem, kteří zaplnili polovinu osmnáctičlenné nominace.

V mužstvu je i zlínský Kroča, jenž na jaře nastupoval ve druhé lize. Zbytek tvoří divizní hráči, dostalo se i na tři fotbalisty ze župního přeboru.

"Přednost dostanou hráči, která nastupovali v podzimní kvalifiakci," slíbil Lubomír Blaha.

České mužstvo chce v domácím prostředí vyhrát základní skupinu a postoupit do finále. Navázalo by tím na výsledek prvního šampionátu, na němž amatéři z pražské oblasti vybojovali bronzové medaile. O síle protivníků však netuší vůbec nic. Pondělní brumovská premiéra proti Bosně a Herzegovině tím bude výrazně ovlivněna.

"Nemám představy, jak silní budou naši soupeři. To teprve zjistíme," konstatoval Blaha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž