Reportáž skončila

US Open - ženy

US Open - ženy, Dvouhra žen - 2. kolo, start: 1. 9. 2022 19:00

Anhelina Kalininová se kvůli nemoci odhlásila z dvouhry i čtyřhry. Petra Kvitová tedy postupuje do 3. kola bez boje, kde se střetne s vítězkou zápasu Garbiñe Muguruzaová vs. Linda Fruhvirtová.

Všem fanouškům přeji krásný den. Vítám vás při sledování tenisového US Open. Na programu je utkání mezi Anhelinou Kalininovou a Petrou Kvitovou.

Ukrajinka Anhelina Kalininová vyrovnala své grandslamové maximum, když znovu postoupila do druhého kola poté, co v prvním kole porazila Američanku Bernardu Peru dvakrát 6:4. Pětadvacetiletá hráčka se snaží zapomenout na nevydařenou přípravu na turnaji v Clevelandu, kde se musela rozloučit už po prvním kole, když nečekaně její působení v turnaji ukončila Němka Laura Siegmundová.

Její soupeřkou v druhém kole nebude nikdo jiný než bývalá světová dvojka a dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Češka bude jasnou favoritkou, i přes to, že ji první kolo přineslo problémy. Ty jí nadělala Erika Adrejevová, teprve osmnáctiletá kvalifikantka, která se v prvním setu dostala do vedení 5:2. Kvitová však dokázala nepříznivě vyvíjející se set zvrátit na svoji stranu a nakonec vybojovala vítězství po setech 7:6 a 6:0.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.