Žerava si naštípl kost a musí na operaci

  • 1
Šternberk - Nešťastně skončil pro šternberského motokrosaře Martina Žeravu úvodní závod mezinárodního mistrovství republiky, který se jel v Pacově. V polovině druhé rozjížďky si po pádu naštípl navikulární kost a čeká jej operace.„Je to k vzteku. V kvalifikaci jsem byl pouze o jednu setinu sekundy pomalejší než první Čepelák, oba starty mi vyšly tak dobře, že jsem do první zatáčky vjížděl z vedoucí pozice, a pak tohle...,“ lituje Žerava, reprezentant týmu Bonver.

V první rozjížďce nakonec po vlastní chybě dojel pátý, ve druhé si udržoval třetí pozici. „V zatáčce mi to ale ujelo, přední kolo jsem zapíchl do rýhy a letěl jsem přes řídítka,“ popsal svůj pád.

„Nejdřív jsem myslel, že mám něco se zády, tak tak jsem došel do auta a hned jsme jeli na rentgen. Potom jsem však začal cítit i bolest v ruce, tak jsme ji nechali zrentgenovat také.“ Minimálně dva týdny tak Žerava nebude závodit. Operací se mu lékaři pokusí ruku zpevnit šrouby, aby mohl co nejdříve na motorku.

„Ale i tak nestihnu závod v Třemošnici a ani mistrovství světa v Německu, které se jede příští víkend,“ dodal Žerava, který je po dosavadních dvou závodech seriálu světového šampionátu na 25. příčce nejsilnější kubatury se ziskem pěti bodů, které získal v Nizozemsku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž