Wagner se Turecké rallye vzdal

  • 2
Teplice - Možnost válečného konfliktu v Iráku byla hlavní příčinou rozhodnutí automobilového jezdce Viktora Wagnera zrušit účast na Turecké rallye. Třetí soutěže mistrovství světa měl Wagner podruhé v sezoně jet s vozem Renault Clio ve třídě Super 1600. "Prostě máme trochu strach," přiznal Wagner, který mohl účast zrušit proto, že není přihlášen do celého seriálu takzvaného juniorského mistrovství světa. V opačném případě by v Turecku startovat musel.

„O nic nám nejde. Není to zastírání finančních problémů, jak si někdo myslí. Radši peníze investujeme do testování,“ zdůraznil Wagner.

Obavy měl i spolujezdec Jan Tománek a deset členů týmu. „Museli bychom letět třemi letadly tam a stejným počtem zpět. Sice říkají, že Bagdád je od Turecka daleko, ale to není pravda. Turecko navíc může Američanům v konfliktu pomoci a pak by hrozila přímá odveta,“ soudí bývalý úspěšný motokárový jezdec.

Zrušený start by si Wagner rád vynahradil doma. „Je to o penězích. V Čechách si můžete pronajmout akorát felicii a s tou už není šance jet vpředu mezi šestnáctistovkami. Jeli bychom asi jen s cliem, ale to bychom museli sehnat jinou převodovku. U nás se totiž jezdí hodně rychle,“ dodal Wagner.

V Turecku by se neobjeví ani další ‚soukromník‘ Pavel Valoušek, který oznámil, že ruší scou účast v celém mistrovství světa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž