David Vršecký obsadil v hlavním závodě posledního dne mistrovství Evropy tahačů...

David Vršecký obsadil v hlavním závodě posledního dne mistrovství Evropy tahačů na okruhu v Le Mans třetí místo. | foto: www.buggyra.com

Vršecký skončil na závěr ME tahačů třetí, celkově je znovu pátý

  • 0
Český jezdec David Vršecký obsadil v hlavním závodě posledního dne mistrovství Evropy tahačů na okruhu v Le Mans třetí místo. Pilot severočeské stáje Buggyra skončil v celkovém pořadí seriálu jako nejlepší Čech počtvrté za sebou pátý, na bronzovou příčku mu chybělo 22 bodů.

Ziskem 294 bodů ale Vršecký překonal své výsledky z posledních tří sezon. "Poslední tři ročníky jsme na tom nebyli tak dobře. Třetí místo nám uteklo opravdu jen o kousek, o to větší motivaci máme na příští sezonu," uvedl po dojezdu Vršecký, mistr Evropy z let 2008 a 2009.

Ze čtyř víkendových závodů v Le Mans dvakrát dojel na stupních vítězů. Vedle třetího místa v nedělním hlavním pohárovém závodě obsadil bronzovou pozici i v sobotním handicapovém závodě, za který se uděluje poloviční počet bodů.

V celkovém pořadí skončil hned za Vršeckým na šestém místě Adam Lacko s renaultem, na svého krajana ztratil 67 bodů. Pilot stáje MKR Technology dojel na slavném okruhu v Le Mans druhý v sobotním handicapovém závodě a dvakrát pátý v hlavních závodech. Třetí z Čechů František Vojtíšek obsadil v konečném pořadí ME dvanácté místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž