V Příbrami vyhrál Jan Kopecký

Příbram - Jan Kopecký využil toho, že v Rallye Příbram nestartovali Václav Pech a Roman Kresta, a stal se třetím jezdcem, který v letošní sezoně dokázal vyhrát klání českého šampionátu v automobilových soutěžích. Na druhém místě nakonec dojel Emil Triner, jehož minisouboj se Štěpánem Vojtěchem rozhodla kolize jeho soupeře na dvanácté rychlostní zkoušce.

Mladší z bratrské dvojice tam poničil svého Peugeota a vinou penalizace za příliš dlouhou návštěvu v následném servisu ztratil šanci na boj o stříbrný stupínek. Třetí místo však před svým bratrem Tomášem bez problémů uhájil.

Kopecký tak v závěru sezony začíná plnit představy vedení týmu a výrazněji se prosazuje. "Každým najetým kilometrem je to lepší. V úvodu sezony jsme ale také měli problémy s technikou, která tentokrát fungovala dobře," uvedl Kopecký. Jeho octavia WRC však měla menší potíže i v Příbrami. V sobotu musela posádka přímo na trati řešit špatnou sbíhavost, dnes technici pro jistotu měnili převodovku.

"Jinak to ale bylo bez problémů," pochvaloval si. V průběžném pořadí seriálu je nyní Kopecký sedmý s minimální ztrátou na jezdce před sebou. "To ani nevím a vůbec to neplánujeme počítat.  "I na poslední rallye se připravíme jako na Zlín a Příbram a pokusíme se zajet co nejlepší výsledek," dodal Kopecký.

Na druhém místě nakonec v Příbrami dojel Emil Triner, jehož minisouboj se Štěpánem Vojtěchem rozhodla kolize jeho soupeře na dvanácté rychlostní zkoušce. "Myslel jsem, že spolu budeme v závěru závodit, ale nakonec z toho sešlo," přiznal Triner.

Z vážných adeptů na druhé místo v průběžném pořadí seriálu je na tom před posledním dílem, který se pojede v Třebíči, zatím nejlépe dnes až šestý Karel Trněný. Na zatím třetího Krestu, jenž ani tam stejně jako Pech nepojede, má náskok osmi bodů, před čtvrtým Karlem Trojanem pak deset.

Neoficiální výsledky: 1. Kopecký, Schovánek (Škoda Octavia WRC) 1:55:48,8, 2. Triner, Horniaček (Seat Cordoba WRC) -1:21,8, 3. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -3:05,0, 4. T. Vojtěch, Š. Palivec (Peugeot 206 WRC) -3:48,3, 5. Trojan, Sláma (Škoda Octavia WRC) - 4:42,5, 6. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -4:51,7.

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem na voze Škoda Octavia WRC se stali vítězi Rallye Příbram.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž