V MotoGP se to hýbe přestupy

Londýn - Nebývalé přesuny čekají nejvyšší třídu MotoGP v mistrovství světa silničních motocyklů pro rok 2003. Za tovární stáje Yamaha pojedou jak Ital Marco Melandri, nový mistr světa třídy 250, tak vítěz posledního závodu nejsilnější kubatury Brazilec Alex Barros. Melandri nastoupí na místo krajan Maxe Biaggiho, který odešel k týmu Honda Pramac. Kolegou Melandriho u přejmenovaného týmu Fortuna Yamaha bude Španěl Carlos Checa, který u značky působí již několik let.Finále ve Valencii:Barros vyhrál MotoGPHuleš půl vteřiny od boduVincent mistrem stopětadvacítek

Rozpadá se tým West Honda Pons. Po Italu Lorisi Capirossim, jenž zamířil k Ducati, odchází i Barros, který u týmu Gauloises Yamaha pojede vedle Francouze Oliviera Jacquea.

Otázkou ještě zůstává sestava u stáje Kawasaki, která "na zkoušku" závodila již v posledních závodech sezony.

A co Češi? Jaroslav Huleš má v kapse smlouvu s týmem Yamaha Kurz, za který ve čtvrtlitrech čtyřikrát bodoval. Jakub Smrž má jet také třídu do 250 ccm, ovšem za kterou stáj to bude, zatím není jasné.

V nejslabší třídě do 125 ccm bude mít Česko také svého zástupce, Pražana Lukáše Peška. V nejbližších týdnech se rozhodne, za jakou stáj nastoupí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž