V Česku bude pět Grand Prix

Praha - V České republice se v příštím roce uskuteční pět motocyklových závodů mistrovství světa. Vedle brněnské Velké ceny na silnici (17. srpna) a plochodrážní Grand Prix v Praze na Markétě (6. září) se v tuzemsku představí i nejlepší světoví motokrosaři, jezdci nové disciplíny supermoto a účastníci vytrvaleckého seriálu endurance. Rozhodla o tom jednání jednotlivých komisí v rámci 121. kongresu mezinárodní federace FIM v Praze. Motokrosový 'triple' se po letošní premiéře vrátí do Lokte nad Ohří 31. srpna.Grand Turismo se v Brně pojede i napřesrok

Ještě během zářijové GP se Západočeši s ohledem na vysoké finanční náklady pochybovačně vyjadřovali o dalším konání MS v Lokti. "Loketští absolvovali v úterý velmi tvrdá jednání s promotérskou společností Dorna. Původní cena za zařazení do seriálu zněla na 300.000 euro, částka se nakonec zastavila na 48.000 a triple se v Lokti pojede," sdělil prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek.

Česká republika bude premiérově součástí seriálu MS v supermotu: světová špička této mladé motocyklové disciplíny se sejde 27. července v Sosnové. Prvním podnikem MS na území České republiky v roce 2003 bude už 15. června v Brně šestihodinový vytrvalostní závod silničních motocyklů endurance.

Nabídka světových závodů měla v Česku vyvrcholit sajdkárkrosem v Jiníně, ale pouhý den po schválení termínu (14. září) se Jihočeši pořadatelství vzdali. "I tak je ale pět závodů mistrovství světa vcelku bohatá nadílka. A v jednání je ještě trial," pochvaloval si Ječmínek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž