Uzdravenému Rousovi chybí pohoda

Kralice nad Oslavou - Nepříliš slavně skončil pro kralického motocyklového závodníka Radomila Rouse návrat do kolotoče závodů třídy supersportů. Osmadvacetiletý jezdec znojemského Klub racing týmu se totiž při víkendovém prvním podniku seriálu Mezinárodního mistrovství Německa na Hockenheimringu nedokázal po zranění nohy vrátit do nedávné formy.

Výsledkem toho byly časy daleko za absolutní špičkou startovního pole. "Bylo to hodně špatné. V Německu se sešla poměrně dobrá konkurence a v trénincích jsem jezdil osmnáctý, tři vteřiny za nejlepším. Fakt hrůza," popisuje zkušený závodních své páteční a sobotní jízdy.

Po nepovedené kvalifikaci skončil se svojí šestistovkovou Yamahou R6 v nedělním závodě čtrnáctý.

"Ani závod nebyl žádná sláva. Měl jsem velký problém s předními tlumiči a navíc byl můj projev hodně poznamenán pádem z Assenu," přiznal jezdec.

Před dalším podnikem seriálu mistrovství Německa, který se jede koncem května, má tedy co zlepšovat.

Možná i proto se na poslední chvíli rozhodl pro změnu a abslovuje víkendový závod Alpe Adria cupu v chorvatské Rijece. "Měl jsem tři týdny volna a potřebuji se vrátit do jezdecké pohody," uvedl Rous.

"Navíc právě v Rijece se v polovině června pojede závod mistrovství Evropy supersportů, takže to bude ideální příprava," dodal kralický jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž