Giedo van der Garde vyhrál na voze týmu Caterham poslední závod sezony GP2.

Giedo van der Garde vyhrál na voze týmu Caterham poslední závod sezony GP2. | foto: Roman Klemm

Do formule 1 míří další novic, za Caterham bude jezdit Van der Garde

  • 1
Formule 1 vítá čerstvou krev, do světového šampionátu v nadcházející sezoně naskočí minimálně pět nováčků. Dalšího novice představila stáj Caterham, vedle Francouze Charlese Pika bude sázet na nizozemského jezdce Gieda van der Gardeho.

Sedmadvacetiletý chlapík už loni působil v týmu jako testovací jezdec, Van der Garde navíc v minulém ročníku závodil za Caterham v seriálu GP2, v němž vybojoval dvě vítězství a celkově obsadil šesté místo.

"Je to pro něj přirozený krok," komentovalo vedení stáje jeho vstup do formule 1. "Vím, že už jsem na F1 připravený," kývl Van der Garde.

V královské třídě bude prvním nizozemským zástupcem po šesti letech a zároveň pátým nováčkem v šampionátu. Premiérová sezona čeká také Brazilce Luize Raziu a Brita Maxe Chiltona (oba Marussia), Fina Valtteriho Bottase (Williams) a Mexičana Estebana Gutiérreze (Sauber).

Caterham obměnil kompletní jezdeckou sestavu stejně jako Marussia a Sauber. Na soupiskách pro letošní sezonu zbývá už jediné volné místo v týmu Force India, kde figuruje zatím jen Brit Paul di Resta.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž