Tři zranění při rallye: dívka bojuje o život

  • 4
Liberec - Rallye Bohemia se neobešla bez zranění. Během sedmé rychlostní zkoušky mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích nezvládl norský závodník Anders Kjear ostrou zatáčku a vjel se svým peugeotem do diváků. "Dostal smyk nebo mu možná selhaly brzdy," řekl operační důstojník policie.

Tři lidé byli zraněni, kteří procházeli zakázaným prostorem. Dva muži vyvázli se středně těžkým a lehčím zraněním a oba byli hospitalizováni.

"Další osmnáctileté děvče bylo hospitalizováno s otřesem mozku a pohmožděninami a osmadvacetiletého muže propustili lékaři po ošetření do domácí péče," řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Alexandra Bednárková.

Podle lékaře záchranné služby, která na místo neštěstí dorazila čtyři minuty po ohlášení nehody, je mladá žena ve velmi vážném stavu.

"Utrpěla rozsáhlá zranění. Kdybychom na místo nedorazili, zřejmě by neměla šanci přežít. Zdravotní služba najatá pořadateli totiž na místo dorazila až po čtvrthodině," řekl vedoucí lékař liberecké záchranky Petr Hartl.

"Lehce zraněni byli zřejmě i další diváci, nikdo z nich ale o ošetření nepožádal," dodal.

Nehoda se stala v liberecké čtvrti Radčice v blízkosti restaurace U Lípy.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž