Tomáš Vojtěch pojede s peugeotem WRC

  • 3
Liberec - O čem se dlouho mluvilo jen potichu, se koncem týdne stane skutečností. Liberecký pilot Tomáš Vojtěch se na start třetího podniku českého šampionátu v automobilových soutěžích v Českém Krumlovu postaví s vozem Peugeot 206 WRC. Liberecká stáj TSV se ale nechce spokojit jen s jedním exemplářem soutěžní dvěstěšestky. Během roku by se měl s druhým autem představit také druhý z bratrů Vojtěchových Štěpán. Oba bratři zatím startovali s vozy Toyota Corolla WRC.

Už hodně týdnů se spekulovalo o tom, že bratři Vojtěchové vyrazí do českých rallye s vozy Peugeot 206 WRC a Roman Kresta tak nebude jediným pilotem startujícím s tímto náčiním. Dnes Tomáš Vojtěch potvrdil, že v Krumlově skutečně peugeota nasadí.

"Bude to úplně nové auto. Jde o klientskou verzi, model 2000 s jedním aktivním diferenciálem a sekvenční šestistupňovou převodovkou. Nejde o žádný pronájem. Zatím jsem s ním neujel ani kilometr. První zkušební jízdy mě čekají uprostřed týdne v Českém Krumlovu," uvedl Tomáš Vojtěch.

O ceně nové dvěstěšestky WRC nechtěl Tomáš Vojtěch téměř hovořit. "Novináři mají představu, že je to tak 15 až 18 milionů korun, ale to jsou vedle," prohlásil. Na slova o osmi až devíti milionech korun odpověděl: "To jste docela v obraze."

Během sezony ale hodlají Vojtěchové nasadit další vůz 206 WRC, se kterým by jel Štěpán Vojtěch. Zatím ovšem neví, kdy se tak stane. "Líbilo by se nám to na Bohemii v červenci, ale není to snadné, nejde jen o peníze. Reálnější je Barum Rallye," doplnil Tomáš Vojtěch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž