Titul dvojic získal pár ze Mšena

Mšeno - Z plochodrážního titulu dvojic se na dráze ve Mšeně radoval domácí pár Adrian Rymel, Krzysztof Stojanowsky. Pro polského jezdce Stojanowského to byl druhý titul, neboť loni se z triumfu radoval s Tomášem Topinkou. Ve finále si mšenská dvojice poradila s mladoboleslavskými Filipem Šiterou a Marcinem Nowaczykem.

Rozhodující jízdu se ale podařilo uskutečnit až na třetí pokus. Poprvé upadl Nowaczyk, při repete se poroučel k zemi Rymel a teprve další start finále proměnil Stojanowski v titul.

Podruhé se jelo systémem přeneseným do české ploché dráhy  z Anglie. Deset týmů bylo rozděleno do dvou skupin, v nichž se páry utkaly systémem každý s každým. Oba pozdější finalisté postoupili ze skupiny A.

Rymel se Stojanowským v semifinále porazili díky druhému a třetímu místu duo Olympu Praha Bohumil Brhel, Luboš Tomíček, jejich fináloví soupeři si poradili s plzeňskými Petrem Vandírkem a Zdeňkem Simotou, který protivníkovi ulehčil roli pádem.

V "malém" finále zradila účastníka GP Brhela motorka, a tak bronz brali Západočeši.

Výsledky:  1. Rymel, Stojanowski (Mšeno), 2. Šitera, Nowaczyk (Mladá Boleslav), 3. Vandírek, Simota (Plzeň), 4. Brhel, Tomíček (Olymp Praha), 5. Wolff, Franc (AK Markéta) a Smolík, Petrák (ZP Pardubice).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž