Startuje třináctá Horácká rallye

  • 2
Třebíč - V pátek bude na Karlově náměstí v Třebíči představeno patnáct nejlepších posádek Horácké rallye, posledního podniku republikového šampionátu v automobilových soutěžích. Tím bude závod, který se koná od soboty do neděle, neoficiálně zahájen. Už předtím se v Třebíči uskuteční přejímky jednotlivých vozů. "Máme sto jedna přihlášených posádek, někteří závodníci se už se ale omluvili," řekl včera Miloš Morávek z tiskového střediska Horácké rallye.

"Nejcitelnější je odhlášení Jindřicha Štolfy, který měl startovní číslo dvě. Ten totiž nejezdí ve svém, ale ve vypůjčeném voze, který teď však startuje v Německu. Další dvě posádky, které odřekly,už byly z konce startovního pole." Štolfa tak do Třebíče přicestuje jen v roli diváka, stejně jako Václav Pech, již jistý vítěz šampionátu.

Na Horácké rally se i tak sejde téměř celá tuzemská špička. O titulu v absolutním pořadí už je rozhodnuto, čeká se však ještě boj o druhé místo. To zatím drží Emil Triner s 240 body, Tomáš Hrdinka má ale jen o dva body méně. Bez šancí nebude ani Karel Trojan, který pojede s Pechovým Fordem Focus WRC. "Šance na stříbro tu je, rád bych byl konečně alespoň vicemistr," přeje si Hrdinka, který jezdí rallye třetím rokem. "Trať v Třebíči už si moc nepamatuji, navíc určitě připraví odlišné rychlostní zkoušky. Ale cíl je jasný: dojet před Trinerem."

Otevřená je naopak situace kolem titulu ve třídě N3, kdy o prvenství usilují Vlašín, Kunc a Tlusťák. Ve třídě A5 je rozdíl mezi Hodaněm a Okrajkem šedesát bodů. Právě tolik jich mohou v Třebíči získat jezdci za první místo. Rozhodnuta není ani třída A7: Štolfu ještě může překonat Sedláček, jenž má o 49 bodů méně. V sobotu sjede první vůz ze startovní rampy přesně v 15 hodin, v neděli v 6.40 ráno už zimního času.

Prvních pět posádek podle čísel:

* 1. Hrdinka, Gross (Subaru Impreza WRC)

* 2. Štolfa, Singer (Peugeot 306 MAXI) - již odhlášen

* 3. Š. Vojtěch, Ernst (Toyota Corlla WRC)

* 4. Trojan, Možný (Ford FOCUS)

* 5. Triner, Hůlka (SEAT Cordoba WRC)


Průběžný stav seriálu:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 448 bodů, 2. Triner, Hůlka (Seat Cordoba WRC) 240, 3. Hrdinka, Gross (Subaru Impreza WRC) 238, 4. Trojan, Možný (Toyota Corolla WRC/Škoda Octavia WRC) 215, 5. Štolfa, Singer (Peugeot 306 Maxi) 207, 6. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO VII) 170.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž