Diskuze

Sportovní lékařka: Té smrti se dalo předejít

Doktorka Miroslava Plchová tvrdí: „Smrti Tomáše Vojtěcha se podle všeho dalo předejít.“ Alarmující jsou slova lékařky z centra sportovní a preventivní medicíny v Liberci, kterou tragédie jezdce zasáhla osobně, protože léčila celou rodinu, počínaje prababičkou. „I když zrovna Tomáše jsem už osobně neznala, je to hrůza.“
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

budějce

18. 4. 2005 14:06
prevence
Skoro před 30 lety jsem jako desetiletý závodně plaval. Musím říct, že lékařské prohlídky, které v té době byly, byly opravdu poctivé. Už v tak mladém věku se šlo od jednoho specialisty k druhému. Prohlídka trvala celý den. Za půl roku znova. Je pravda, že se měřila i svalová hmota, objem plic apod, ale pokud někdo neměl na sport zdravotně, musel ho ukončit . A nebylo to jenom u plavců, ale hokejisti, kopálisti a všichni, kdo chodil do sport. škol. Nepamatuju, že by někdo z našich ročníků zemřel takhle mladý.
0 0
možnosti

Fenix-the-king

18. 4. 2005 11:40
Je těžké říct
teď, když už se to všechno stalo, že se doktoři při prohlídce měli zaměřit speciálně na rizikového jezdce. Kdo to měl vědět? Je fakt, že prohlídky by měly být důkladnější. Ale kdo by to tak chtěl? Ti sportovci nechtějí přijít a závod, tak do toho stejně půjdou i přes riziko. I kdyby věděli, že nejsou stoprocentně v pořádku. Někdy to vyjde, někdy ne. Znají to všichni, ať se věnují profesionálnímu nebo amatérskému sportu...
0 0
možnosti

dobytek

18. 4. 2005 9:54
prohlídky
Těch úmrtí trénovaných sportovců je mnohem víc a to i na okresní úrovni, akorát se o nich nepíše. Ne každé tělo je stavěné na vrcholový sport.
0 0
možnosti

ji_ka

18. 4. 2005 9:35
sportovni prohlidky
Nevim, jak to bylo driv, ale vim, co vidim kolem sebe ted. Nedavno zemrel na srdecni prihodu mlady nadejny kajakar z olomouce. Nejen to me nuti k zamysleni. A vysledek? Kazdy sveho stesti strujcem. (Zde nemluvim k tomu konkretnimu pripadu, ale obecne.) Prohlidka je sice povinna, ale jaka? CSK pro zavody kanoistu na divoke vode uzna jako povinnou prohlidku i razitko od zubare, videla jsem jako platne uznanou i prohlidku doktora MVDr. 65-lety muz s vadou srdce zavodil jeste pred 2 lety na nejtezsich tratich v republice, i kdyz sam priznal, ze pri urcite TF jiz omdliva..a prohlidku dostal na Ustavu telovychovneho lekarstvi. Asi to neni zas tak spatne.
0 0
možnosti