Mistr republiky v rallye Pavel Valoušek při on-line rozhovoru pro iDNES.cz

Mistr republiky v rallye Pavel Valoušek při on-line rozhovoru pro iDNES.cz | foto: Jan Karásek, MAFRA

Škodovka je top auto současnosti, vzkázal český mistr v rallye Valoušek

  • 0
Česká rallye, nejpopulárnější tuzemská motoristická disciplína, letos poznala nového krále. Dlouholeté panování Romana Kresty a Václava Pecha, kteří seděli na trůnu s roční přestávkou od roku 2000, ukončil otrokovický jezdec Pavel Valoušek. Nový šampion byl hostem zlínské redakce iDNES.cz.

31letý Valoušek, jehož otec byl rovněž úspěšným závodníkem, startoval s podporou továrního týmu Škoda a dokonale využil technické zázemí. V kokpitu Škody Fabia S2000, která kraluje na tratích po celém světě, ovládl domácí sezonu.

Vyhrál tři soutěže, dvakrát byl druhý, jednou třetí a jen jednou kvůli havárii nedojel.

odpovědi pavla valouška čtěte zde

"Ziskem titulu jsem si splnil dětský sen," přiznal Valoušek. "Zásadním momentem byla úvodní dvě vítězství ve Valašském Meziříčí a na Šumavě. Dodala mi klid."

Nejvíce mu vyšel vrchol sezony, kterým byla zlínská Barum rally. V nabitém startovním poli vystoupil jako nejlepší Čech na bronzovou příčku, nestačil pouze na Belgičana Loixe a Fina Hänninena.

"V úžasné konkurenci, která se ve Zlíně sešla, jsem ve stupně vítězů ani nedoufal," přiznal 'Valda,' jak mu fandové přezdívají. Sezonu zvládl s přehledem. Jedním dechem ale dodává, že k titulu mu velkou měrou pomohlo auto.

"Je perfektní. Za celý rok jsme neřešili jedinou technickou závadu," pochvaluje si Valoušek, který využil i společnou přípravu s továrními jezdci Škody Janem Kopeckým a Juhem Hänninenem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž