Šéf Matteoni chce od Huleše body

  • 2
Čimelice - Hlavně bodovat. To je jediný cíl Jaroslava Huleše ve Velké ceně Španělska v Jerezu, kterou bude pokračovat mistrovství světa silničních motocyklů. Závodník z Čimelic už je venku z potlučenin, kterými nateklo jeho tělo po pádech v jihoafrickém Welkomu. Na jihu Afriky ani předtím v Japonsku Huleš nebodoval, ačkoli měl smělé cíle. Nyní mu šéf Massimo Matteoni řekl: "Jardo, hlavně boduj. Potřebujeme to." A sedmadvacetiletý jezdec souhlasně kýve. "Mám tovární motorku, musím už bodovat," říká a myslí na dnešní let do Španělska.Vše o Huleši a Smržovi v Africe - ZDE

Na Jerez má dobré vzpomínky a ačkoliv dráhu nemá v kolonce "Oblíbené", mluví o místě nedaleko Atlantiku pěkně. "Když je hezké počasí, je to tam fajn. Loni jsem tam devátým místem poprvé bodoval a v roce 1998 jsem tam zajel dosud nejlepší výsledek, šesté místo," vzpomíná.

Zlomená záprstní kůstka levé ruky, pozůstatek jednoho ze tří pádů ve Welkomu, už nebolí. "Po návratu z Afriky jsem chodil denně na rehabilitace a už je to dobré. Zabolí to, jen když se do toho místa praštím," líčí Huleš, který si už stihl zajezdit na své oblíbené motokrosové motorce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž