Sprintrallye v Okříškách

Sprintrallye v Okříškách. | foto: Lumír Schulz, MF DNES

Šampionát ve sprintrallye začne bez obhájce

Okříšky - Sedmidílný seriál jednodenních automobilových soutěžích opět začíná. V sobotu v Okříškách se rozeběhne další ročník domácího mistrovství ve sprintrallye. Na startu však nebude obhájce titulu a zároveň prvenství v úvodním dílu Rallye Vysočina Okříšky. Josef Semerád letos nepojede.

Podle nových pravidel ve sprintrallye nesmí bodovat jezdci s národními prioritami, kterou Semerád pro letošek díky loňskému úspěchu získal.

"Rallyesprinty jezdit určitě nebudeme. Jet bychom je mohli, ale nesměli bychom bodovat, a na to tady asi nemá nikdo, aby jezdil pro nic za nic. Trochu nás to mrzí, protože ním to znemožnilo obhajobu titulu a navíc se mi sprinty líbí. Závod je krátký a od začátku se do toho jde do plna," uvedl Semerád na své internetové stránce.

Za hlavní favority soutěže jsou považováni Antonín Tlusťák s vozem Citroën Saxo kit car a David Komárek s Mitsubishi Lancer EVO IX.

Do pořadí v čele bude chtít promluvit i řada pilotů usedajících do produkčních speciálů v čele se Zdeňkem Vlčkem, Petrem Poulíkem, Viktorem Szabó, Lumírem Firlem či Slovákem Peterem Gavlákem.

Pořadatelé pro početné startovní pole připravili trať s osmi rychlostními zkouškami o celkové délce 68 km. Start je v 8.30 v Třebíči, vítězná posádka bude známa kolem 15.00.

Kalendář mistrovství ČR ve sprintrallye 2007:

24. března - Rallye Vysočina,
12. května - Rallye Lužické Hory,
9. června - Eurostroj rallye Tišnov,
30. června - Rallyesprint Kopná.
14. července - Rallye Agropa Pačejov,
18. srpna - Rallye Prachatice,
6. října - Rallye Jeseníky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž